Δελτίο Τύπου Πυρκαγιά Υμηττός

Την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 στης 3 και 18 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττό και συγκεκριμένα στον Δήμο Παιανίας. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και έφτασε πολύ γρήγορα στην κορυφογραμμή του Υμηττού.

εθελοντές δασόπυροσβέστες Ομάδα Άμεσης Επέμβασης

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της εθελοντικής μας ομάδας,  με 4 οχήματα ώστε να συνδράμουν τις πυροσβεστικές και εθελοντικές δυνάμεις στο συμβάν. Από την πρώτη στιγμή στο κέντρο επιχειρήσεων της Ο.Α.Ε. βρισκόταν, ο αναπληρωτής δημάρχου Βύρωνα και αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ Ιωάννης Μαυρικης

Στο συμβάν επιχείρησαν η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (ΕΔΔΚ), η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ), Εθελοντική Ομάδα Δήμου Βάρης, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια από την Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης (ΕΔΔΔ) και Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών – Διασωστών από την Εκάλη και τους ευχαριστούμε πολύ για την συνδρομή τους αν αναλογιστεί κανείς την απόσταση που  διανύσανε, ενώ δίπλα μας απλό την πρώτη στιγμή ήταν και ο ειδικευμένος εθελοντής πολιτικής προστασίας Δρ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος.

Τέλος για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, στον σχεδιασμό και την πρόληψη (αποψίλωση ξερών χόρτων, πρόσληψη πυροφυλάκων, συντήρηση πυροσβεστικών οχημάτων),  κατά του θερινούς μήνες σε ένα από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, διαμηνύει ότι οι Εθελοντικές Ομάδες στον Υμηττό ,δεν υπάρχουν για να αντικαταστήσουν την πολιτεία και τις ευθύνες που απορρέουν σε αυτή, αλλά για να συνδράμουν μαζί με αυτή στο δύσκολο έργο, της προστασίας του Υμηττού και αυτό πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν.

Be Sociable, Share!