Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους εκπαιδευτικούς φορείς για το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

thpicvx.php

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής, με Διευθυντές και Διευθύντριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που προτίθεται να διοργανώσει ο δήμος με κεντρικό σύνθημα “Συμμετέχω, Προστατεύω, Ανακυκλώνω”.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων της εκπαίδευσης, αλλά και η ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου ώστε να τελεσφορήσει η συγκεκριμένη δράση.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα οφέλη της ανακύκλωσης και στον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης στους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες του Βύρωνα. Ο Δήμαρχος Βύρωνα ανέφερε ότι “η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ευαισθησία της για θέματα που αφορούν το περιβάλλον”.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιάννης Μαυρίκης, ο οποίος ως υπεύθυνος για τη δράση, αναφέρθηκε στην ιδέα διοργάνωσης τους πρωταθλήματος, ενώ απάντησε και στα ερωτήματα που έθεσαν οι επικεφαλής των σχολείων.
Τον λόγο έλαβε επίσης η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Λεμονιά Κλωνάρη, η οποία και υπερθεμάτισε της διοργάνωσης, καθώς θα δώσει την ευκαιρία να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές του Δήμου μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, αλλά και τον Δήμο.
Τέλος, στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης και στα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό, αναφέρθηκε και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Χρυσούλα Θεοδώρου, η οποία και εκείνη με τη σειρά της απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των Διευθυντών των Σχολείων.
Το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2016 και θα διαρκέσει τέσσερις (4) μήνες, έως και το τέλος της εξεταστικής περιόδου των γυμνασίων και των λυκείων.
Σύντομα, η Δημοτική Αρχή θα είναι σε θέση να ανακοινώσει λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, αφού ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Be Sociable, Share!