ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Εμείς οι εθελοντές του Βύρωνα, για τη φωτιά στον Υμηττό μας….

Δεν απαντάμε σε δημοσιεύματα ότι απέτυχαν οι προσπάθειές μας γιατί ήμασταν ανοργάνωτοι…
Δεν απαντάμε σ αυτούς που έκαναν κριτική για τον συντονισμό μας…
Δεν απαντάμε σ εκείνους που παρουσίασαν ότι δεν είχαμε τον πρέποντα εξοπλισμό…
Δεν απαντάμε σε όσους είπαν ότι δεν προσπαθήσαμε αρκετά…
Δεν απαντάμε…..
Δεν απαντάμε …..
Γιατί ……….
Γιατί είναι γνωστή στους πολίτες η άρτια οργάνωση μας, που σε δύσκολες στιγμές έχει αποτρέψει την καταστροφή, αποτέλεσμα συνεχούς εκπαίδευσης.
Γιατί ο συντονισμός μας με τις άλλες εθελοντικές ομάδες και τον επικεφαλής αξιωματικό του Π.Σ. που είχε το γενικό πρόσταγμα, γίνεται από στελέχη μας με πολυετή εμπειρία και δεν παρουσιάστηκαν κενά στο σχέδιο που κληθήκαμε να εφαρμόσουμε.
Ο ίδιος ικανοποιητικός συντονισμός επικράτησε και με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, που μας πλαισίωσαν με βυτιοφόρα και οδηγούς με οχήματα για την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάστηκαν.
Γιατί οι όποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό μας, δεν μας εμπόδισαν να σταθούμε επιχειρησιακά ισότιμα μπροστά στους επαγγελματίες συναδέλφους μας.
Γιατί οι προσπάθειες μας ξεκίνησαν από τη έναρξη της φωτιάς και σταμάτησαν, προσωρινά, στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Προσωρινά… γιατί ακόμα και σήμερα προσπαθούμε με τις αναζωπυρώσεις.
Γιατί όσοι γνωρίζουν το βουνό, τις ιδιομορφίες του και τα δύσβατα μέρη του και αντιλαμβάνονται από φωτιές και ανέμους έντασης με πολλές και αντίστροφες κατευθύνσεις, διαπίστωσαν ότι η μάχη ήταν άνιση κι ότι ήταν θαύμα που δεν θρηνήσαμε πολλά θύματα και εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες.
Γιατί οι δημότες του Βύρωνα και όχι μόνο, παρά του ότι η μάχη μας δεν είχε αίσιο τέλος, μας έβγαλαν νικητές στον αγώνα με την ανεξέλεγκτη λαίλαπα και ανέβασαν στο πυροφυλάκειο νερά, γάλατα, τυρόπιτες κι ότι μπορούσε ο καθένας, για να μας συνδράμουν με τον τρόπο τους. Πολλοί προσφέρθηκαν να ανέβουν στη φωτιά μαζί μας και αρκετοί βοήθησαν στη φύλαξη των καμένων και του δάσους που μας απέμεινε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πιο πάνω, τους εθελοντές από όμορους δήμους και τα βόρεια προάστια, στους φίλους ραδιοερασιτέχνες, στους εθελοντές γιατρούς που έμειναν κοντά μας μέχρι το τέλος κι όσους μας διαφεύγει η παρουσία τους και η προσφορά τους.

Όλοι μαζί κάναμε ότι ήταν δυνατόν και πολύ παραπάνω, γιατί απλά κάναμε το καθήκον μας.
Οι εθελοντές του Βύρωνα στην υπηρεσία των πολιτών και του δάσους του Υμηττού για πάντα….

Ο Πρόεδρος του ΔΣ                                       Υπεύθυνος Τύπου
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ                         ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Be Sociable, Share!