Εντοπίστηκε άμεσα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχει τονιστεί επανειλημμένα ότι ο ανθρώπινος είναι ο ουσιαστικότερος παράγοντας δασοπροστασίας και ο χρόνος στη έγκαιρη εμπλοκή καταστολής σώζει ζωές, περιουσίες και το περιβάλλον.
Στη σημερινή (30.08.2014) φωτιά στον Βύρωνα, στη θέση «Αράπης» ο πυροφύλακας εντόπισε άμεσα την εστία της φωτιάς, παρ’ όλο του ότι δεν ήταν στο άμεσο οπτικό του πεδίο και το πρώτο όχημα, το εθελοντικό Βύρωνας 4, ενεπλάκη στο συμβάν μόλις 2 λεπτά αργότερα. Αποφύγαμε την καταστροφή.
Συγχαρητήρια στον πυροφύλακα για τον αμεσότατο εντοπισμό και στους εθελοντές της ομάδας μας για την έγκαιρη άφιξη και την έγκυρη καταστολή.
Θερμές ευχαριστίες στις υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα για την άμεση ανταπόκριση στην διάθεση της υδροφόρας, τους άνδρες και τα στελέχη του Π.Σ. με επικεφαλής το περιφερειάρχη Αττικής και το διοικητή Αθηνών καθώς και τις εθελοντικές ομάδες Καισαριανής και Ηλιούπολής που προσέτρεξαν και συμμετείχαν στο σβήσιμο της φωτιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές μας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών παραμένουν σε επιφυλακή σε 24ωρη βάση.
Ένας πνεύμονας πρασίνου σώθηκε από την καταστροφή. Τα λίγα δένδρα που κάηκαν θα τα ξαναφυτεύσουμε.

Εμείς απλά συνεχίζουμε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ                                                                                 ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Πρόεδρος                                                                                                                       Υπ. Τύπου
210 7644486                                                                                                            6977906904

Be Sociable, Share!