Εκπαίδευση… Εκπαίδευση… Εκπαίδευση…

Οι εθελοντές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ όπως κάθε χρόνο, εκπαιδεύονται από ειδικούς εκπαιδευτές του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ).

Η εκπαίδευση εφέτος γίνεται και σύμφωνα με τις διατάξεις της Πολιτείας που προβλέπει την Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, στο πλαίσιο της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας του Π.Σ., που προβλέπει και την πιστοποίηση των εθελοντών.

Όλοι οι εθελοντές, νέοι και παλιοί, μαζί με τους εθελοντές της Εθελοντικής Υπηρεσίας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Δήμου Ηλιούπολης (Ε.Υ.Δ.Π.Δ.Η.), εκπαιδεύονται πρωτίστως για την ασφάλεια τους αλλά και για τη βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτικές εφαρμογές για την πληρέστερη ενημέρωση των εθελοντών στη δασοπροστασία και στην πυρόσβεση, σε δασικά και αστικά συμβάντα και θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαΐου ώστε οι εθελοντές να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, με την αρχή της περιόδου πυροπροστασίας.

Οι εθελοντές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ευχαριστούν τα στελέχη του ΠΣ για την παρεχόμενη εκπαίδευση, αλλά και το Δήμαρχο Βύρωνα για τη φιλοξενία του στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου, όπου γίνονται τα θεωρητικά μαθήματα.

Οι εθελοντές του Βύρωνα και της Ηλιούπολης διατηρούν πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, γι αυτό περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό πυροπροστασίας του ΠΣ και είναι οι πρώτες ομάδες των οποίων ζητείται η αρωγή από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιπτώσεις συμβάντων στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού κι όχι μόνο.

Ο Πρόεδρος                                                                        Υπεύθυνος Τύπου

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ                                               ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

                                                                                                   210 7644486

                                                                                                    6977906904

Be Sociable, Share!