Εθελοντική αναδάσωση στην Παιανία

paianiaΑναβίωση δασικής έκτασης στην ενότητα Γλυκών Νερώνspay

Εθελοντική αναδάσωση στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών, στο τέρμα της οδού Άννας Μαρίας, διοργάνωσαν ο Δήμος Παιανίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και με την υποστήριξη του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου ΣΚΑΪ, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.  

Οι κάτοικοι και τα παιδιά της Παιανίας καθώς και μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης Παιανίας, Βύρωνα, Βορειονατολικού Τομέα Υμηττού (Σ.Ε.Π.Π.ΒΑ.ΤΥ) καθώς και η ομάδα ΔΕΛΤΑ Παπάγου-Χολαργού φύτευσαν  νέα δενδρύλλια, δίνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχε ο Δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης ενώ το «παρών» έδωσε, συγχαίροντας τους εθελοντές, και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα.

«Ο Υμηττός είναι το μέλλον των παιδιών μας. Ως ΣΠΑΥ είμαστε στο πλευρό της Παιανίας όπως και όλων των Δήμων μελών μας στην κοινή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του τελευταίου πνεύμονα οξυγόνου στην Αττική» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δάβαρης επισήμανε ότι ο ΣΠΑΥ και ο Δήμος Παιανίας ακολουθούν κοινή πορεία  στα θέματα προστασίας του Υμηττού. Τόνισε δε ότι πέρα από τη σημασία της για το περιβάλλον, η συγκεκριμένη δράση αναδεικνύει το πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Η εθελοντική δενδροφύτευση  συμπλήρωσε ότι δεν μπόρεσε να αποκαταστήσει η φύση μέσω της φυσικής αναγέννησης μετά τη δασική πυρκαγιά του 2008.

Χορηγός επικοινωνίας:                              

skai1

skai2

 

 

1

Ο Δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης.

 

2

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, με τον τέως Δήμαρχο Γλυκών Νερών Γιώργο Σιώκο και εθελοντές δασοπροστασίας.

3

Πολίτες της Παιανίας επί το έργον

 

4

Μικρά παιδιά συμμετέχουν στην αναδάσωση.

 

 

 

 

Γραφείο Δημάρχου Παιανίας                                                                                       Τηλ. 2132030709

Fax.: 2106646188

email:paiania_mayor@paiania.gr

Για το Γραφείο Τύπου ΣΠΑΥ

Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)

Τηλ: 210.7650413

Φαξ: 210-7650414

E-mail: press@spay.gr

Be Sociable, Share!