Ασκηση της Δνσης Πολιτ. Προστασίας Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό

       Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ) άσκηση Μείζονος Ατυχήματος, με σκοπό το συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών, τη βελτίωση του επίπεδου εκπαίδευσης του προσωπικού και τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς εντός και εκτός ΠΝ, που δύναται να κληθούν να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις.
       Ειδικότερα, το σύνθετο σενάριο της άσκησης περιλάμβανε, την αντιμετώπιση εκτεταμένης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, την επέκταση της σε κτιριακές εγκαταστάσεις απειλώντας περιοχές ζωτική σημασίας, με παράλληλη εκκένωση κτιριακών εγκαταστάσεων, μετεγκατάσταση Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας (ΝΝΣ) στο Αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ» / διακομιδή τραυματιών καθώς και πυροπροστασία λοιπών γειτνιαζόντων εγκαταστάσεων, με τη συνδρομή λοιπών κλάδων ΕΔ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΛΣ, της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ, της Περιφερείας Αττικής, με τη αυτοτελή Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας, τους  όμορου Δήμου και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
       Την εν λόγω άσκηση, εκτός από τους εκπροσώπους ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΠΥ, ΕΛΑΣ, παρακολούθησαν και έλαβαν μέρος στη συζήτηση / ανάλυση, που ακολούθησε, εκπρόσωποι από την αυτοτελή Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και από τις Π.Ε Δυτικής Αττικής –Ανατολικής Αττικής – Π.Ε Πειραιώς και Π.Ε Νήσων, το ΕΚΑΒ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Υπουργείο Υγείας.
       Στην άσκηση συμμετείχε και τις δυο ήμερες η Διεύθυνση μας με εξειδικευμένα στελέχη της σε θέματα σύνθετων Ατυχημάτων (ΡΒΧΠ – Πυρκαγιά- μετεγκατάσταση νοσοκομείου σε Αρματαγωγό κλπ). Από την Ανατολική Αττική ο προϊστάμενος τμήματος πολίτικης προστασίας Παπαδάκης Γεώργιος, από την Δυτική Αττική η έμπειρη συντονίστρια Ειρήνη Στεβη από την Περιφερειακή ενότητα Πειραιώς και Νήσων οι συντονίστριες περιοχής ευθύνης τους κ. Χριστίνα Δάκου και Σωτηρία Κορκίδου.
1 2 3 4 5 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Be Sociable, Share!