Οι εθελοντές Βύρωνα, σε «Δράση»!

Την Κυριακή 6 Οκτώβρη 2013, οι εθελοντές της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, συμμετείχαν με τους εθελοντές «Ώρα για Δράση» και μέλη από την παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών «Glovo», σε εκδήλωση καθαρισμού του δάσους στη περιοχή της Αργυρούπολης, που στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία και από το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως λόγω της συμμετοχής νέων ανθρώπων από την ευρύτερη περιοχή.

Με την ευκαιρία οι Εθελοντές της Ομάδας ενημέρωσαν τους ευαισθητοποιημένους συμμετέχοντες, για την οργάνωση και τη δράση της Ομάδας, έκαναν επίδειξη του εξοπλισμού και των δυνατοτήτων των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και των μέσων ατομικής προστασίας και συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους τις βασικές αρχές του Εθελοντισμού Δασοπροστασίας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο ομαδάρχης των Εθελοντών της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα κ. Μιχάλης Αγγελής, παρατήρησε:

«Για μας η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και του πολίτη, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Παρά τις επιμέρους ελλείψεις και την αδράνεια της Πολιτείας, η άριστη συνεργασία μας με το Πυροσβεστικό Σώμα, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, αλλά και άλλες εθελοντικές οργανώσεις, όπως η «Ώρα για Δράση» και η «Glovo», έχει επανειλημμένα δοκιμαστεί με επιτυχία, σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Εμείς, θα εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε τις εθελοντικές υπηρεσίες μας, όπου και όποτε χρειαστεί.»

Η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων στη εκδήλωση είναι πολύ ενθαρρυντική και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον του Εθελοντισμού Δασοπροστασίας.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους στον κοινό αγώνα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πρόεδρος

1

2

3

ora gia drasi-glovo

Be Sociable, Share!