Πρόεδρος του ΣΠΑΥ για 6η συνεχόμενη θητεία ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΑΣ !

Πρόεδρος του ΣΠΑΥ για 6η συνεχόμενη θητεία ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς

 

Με συντριπτική πλειοψηφία και μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για 6η συνεχόμενη θητεία ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς, στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου που διεξήχθησαν στα γραφεία του, Λ. Καρέα 12, στις 29 Ιανουαρίου 2013. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Ηλιούπολη) και τακτικά μέλη οι Ανδρέας Γκιζιώτης (Αγ. Παρασκευή), Βασίλειος Γούλας (Κορωπί) και Ελένη Ευαγγελοπούλου (Παπάγου-Χολαργού). Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Μανώλης Κωνσταντακόπουλος (Αγ. Παρασκευή) και Παναγιώτης Σωτηρόπουλος (Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη).  Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής εξελέγη ο τέως Δήμαρχος Χολαργού Δημήτριος Νικολάου (Παπάγου-Χολαργού) και μέλη οι  Στυλιανός Θεοδοσόπουλος (Γλυφάδα) και Σίμος Πολυχρονάκης (Καισαριανή).

Την ενωτική διάθεση και το κλίμα συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών του ΔΣ για το σύνολο των δράσεων που αφορούν στον Υμηττό, πέρα από κομματικούς και παραταξιακούς προσανατολισμούς, χαιρέτισε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς: «Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι στα ζητήματα που αφορούν στην προστασία του Υμηττού και του περιβάλλοντος όλοι οι Δήμοι – μέλη και οι Δήμαρχοι αφήνουν στην άκρη τις οποιεσδήποτε διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους θέματα. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε μαζί με τις εθελοντικές μας ομάδες να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε και να αναδείξουμε το βουνό του Υμηττού.

»Θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου και τους 11 συναδέλφους Δήμαρχους που ομόφωνα στήριξαν την υποψηφιότητά μου και για την εμπιστοσύνη τους αλλά και για τη συνεργασία που έχουμε αυτά τα δέκα χρόνια και να καλέσω και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεργαστούμε προς όφελος των εθελοντικών μας ομάδων και των πολιτών, στα περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται του Υμηττού, που αποτελεί και τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου στην Αττική». 

 

 

 

Από αριστερά: Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) Ανδρέας Γκιζιώτης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Κων/ντίνος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής (Ε.Φ.) Δημήτρης Νικολάου, τέως Δήμαρχος Χολαργού, το μέλος της Ε.Ε. Ελένη Ευαγγελοπούλου, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα και το μέλος της Ε.Φ. Στυλιανός Θεοδοσόπουλος.

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Την εκλογή του νέου προεδρείου χαιρέτισαν με δηλώσεις τους οι Δήμαρχοι Δήμων –μελών του ΣΠΑΥ.

Δήλωση Δήμαρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου

 Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος σημείωσε ότι «η συναινετική επανεκλογή του Προέδρου Νίκου Χαρδαλιά, αποδεικνύει το κλίμα συνεργασίας και ομοθυμίας με το οποίο αντιμετωπίζονται τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τον Υμηττό, την προστασία του και την ανάδειξη της ζωτικής σημασίας που έχει για την ευρύτερη περιοχή. Η επανεκλογή για δεύτερη φορά στη θέση της Αντιπροεδρίας του ΣΠΑΥ εκπροσώπου από τον Δήμο Ηλιούπολης, και ειδικότερα του κου Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ενός νέου ανθρώπου και επιστήμονα, που έχει υπηρετήσει επί διετία  με επιτυχία στη θέση του Αντιδημάρχου του Δήμου Ηλιούπολης, καταδεικνύει με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο τόσο τη βαρύνουσα σημασία που δίνει ο Δήμος Ηλιούπολης στο έργο και τους στόχους του Σ.Π.Α.Υ., όσο και την σοβαρότητα με την οποία περιβάλλει τον Σύνδεσμο, υποστηρίζοντάς τον με κάθε δυνατό τρόπο». Τέλος ευχήθηκε στα μέλη της νέας διοίκησης καλή επιτυχία στο έργο τους.

 

Δήλωση Δήμαρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση

 Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για «την εκλογή του έμπειρου Προέδρου του ΣΠΑΥ, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες σε διαδημοτικό επίπεδο των Δήμων που μετέχουν στον ΣΠΑΥ, έχει βοηθήσει και την ανατολική πλευρά και με το σκεπτικό του να υπάρχει μια ισοκατανομή δράσεων στην περίμετρο του Υμηττού, έχει λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση αυτά τα χρόνια. Όπως παρουσιάζεται με τη σύνταξη του νέου τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού θεωρώ ότι θα είναι επιτυχής η Προεδρεία που θα ακολουθήσει για τα δύο επόμενα έτη και αναμένουμε ακόμα περισσότερες δράσεις από τον Πρόεδρο. Αναφορικά με την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής, θεωρώ ότι τα μέλη της μπορούν να ανταπεξέλθουν όλων αυτών των υποχρεώσεων του ΣΠΑΥ και ότι θα υπάρξει καλύτερη φροντίδα αν μας βοηθήσει και επίσημα η Πολιτεία. Στο σύνολο, πιστεύω ότι θα είναι μια επιτυχημένη Εκτελεστική Επιτροπή».

 

Δήλωση Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Σπυράγγελου Πανά

 Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Σπυράγγελος Πανάς τόνισε ότι «ο κ. Χαρδαλιάς είναι ένας άνθρωπος που υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση με ήθος και συνέπεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του. Ως επικεφαλής του ΣΠΑΥ, ηγείται μιας μεγάλης διαδημοτικής συμμαχίας με στόχο τη διαφύλαξη του Υμηττού ενάντια σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα, στην κρατική αδράνεια, στην αδιαφορία και στην ανευθυνότητα. Σε αυτή την προσπάθεια, έχει αποδείξει ως τώρα τόσο την αφοσίωση όσο και την αποτελεσματικότητά του. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά, έχοντας την αμέριστη στήριξη όλων των Δήμων – μελών του ΣΠΑΥ».

 

 

 

      Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ

      Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)

Τηλ: 210.7650413

Φαξ: 210.7650414

E-mail: press@spay.gr

Be Sociable, Share!