«Εθελοντισμός & Νέοι» στο Μέγαρο Μουσικής

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Βρετανικό Συμβούλιο, διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός και Νέοι: Το μέλλον μέσα από την κοινωνική συμμετοχή και προσφορά»,  στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Η Susanne Rauprich, εκτελεστική διευθύντρια του National Council for Voluntary Youth Services στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Susan E. Stroud, ιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια της Innovations in Civil Participation, δύο γυναίκες με τεράστια πείρα και γνώση στον ευρύτερο χώρο του εθελοντισμού και των κοινωνικών δικτύων, μίλησαν γιά το τί ωθεί τούς νέους να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό και ποιο είναι το όφελος για τους ίδιους και την κοινωνία. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κ. Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Ιδρυτής και Επιμελητής-TEDxAthens.

Μίλησαν επίσης γιά τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, που προσπαθούν να ενεργοποιήσουν και να προωθήσουν τον εθελοντισμο, στα πλαίσια της προσφοράς όλων, σε περιπτώσεις κρίσεων και εκτάκτων αναγκών.

Κύριο θέμα ήταν βεβαίως και η «εκπαίδευση» των νέων εθελοντών, καθώς και η επίδραση τους στα πλαίσια της ανάπτυξης μιάς υγειούς δημοκρατικής κοινωνίας, δεδομένων των αριθμών που μετρούν πάνω από 900 εκατομμύρια εθελοντές σε ολόκληρο τον πλανήτη, που διαρκώς αυξάνονται  κάθε χρόνο, τουλάχιστον σε Ευρώπη και Αμερική.

Η Εθελοντική Ομάδα Αμεσης Επέμβασης Βύρωνα, ήταν εκεί σαν εισηγητής, με τριμελή αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τους κ.κ. Θωμόπουλο Δημήτρη, Λιάτσο Γιώργο και Νίτσο Αθανάσιο.

Ανέπτυξε την πολλαπλή συνεισφορά της Ομάδας στο κοινωνικό σύνολο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον κύριο επιχειρησιακό τομέα της, την Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση, αλλά και ένα άλλο κρίσιμο έργο της, που αφορά τις  εκδηλώσεις που διοργανώνει, (Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων, επαφές και επιδείξεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων), με στόχο, κυρίως, την επαφή της νεολαίας με την ιδέα του Εθελοντισμού.

 Η Εθελοντική Ομάδα Αμεσης Επέμβασης Βύρωνα

Be Sociable, Share!