Τιμούν τους εθελοντές στο Δήμο Διονύσου!

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Διονύσου κ. Κυριάκος Κοντάκης, παραδίιδει το βραβείο στον επικεφαλή της Ομάδας Αμεσης Επέμβασης Βύρωνα κ. Σταύρο Σαλαγιάννη

Σε μιά σεμνή τελετή στις 15 Δεκεμβρίου 2012, ο Δήμος Διονύσου βράβευσε για δεύτερη χρονιά, τους συλλόγους και τις Ομάδες Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και Δασοπυρόσβεσης τόσο του δήμου, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών, τους ευχαρίστησε θερμά, χαρακτηρίζοντάς τους «φύλακες – αγγέλους» του δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Είπε μεταξύ άλλων: «Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας και αυτό θα πρέπει να τονιστεί με κάθε δυνατό τρόπο. Είναι η δυναμική απάντηση της κοινωνίας στην κρίση…»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κυριάκος Κοντάκης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την άψογη συνεργασία με τον Δήμο και την Πυροσβεστική και υπογράμμισε την αποτελεσματική παρέμβαση των ομάδων εθελοντών σε εκατοντάδες συμβάντα.

Από το Δήμο Διονύσου βραβεύτηκαν: Ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, το Σωματείο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, οι Εθελοντές Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Εκάλης, οι Εθελοντές από τον Σ.Π.Α.Π., η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Διάσωσης Βαρυμπόμπης, η Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ιπποκράτειου Πολιτείας και η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης. Επίσης βραβεύτηκαν και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πύραρχος Βασίλης Φλόκας.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα ήταν εκεί και βραβεύτηκε, μαζί με τους άλλους συναδέλφους, εισπράτοντας την μόνη αμοιβή που ζητά , γιά την ευαισθησία, την προσπάθεια και την προσφορά, όχι μόνο στα εκατοντάδες περιστατικά που κάλυψε με απόλυτη επιτυχία την αντιπυρική περίοδο που τελείωσε, στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βύρωνα, αλλά και σε πολλά άλλα κρίσιμα περιστατικά, ακόμα και εκτός τομέα, όπως το τελευταίο μεγάλο συμβάν του Αγίου Στεφάνου.

Δικαιολογόντας απόλυτα την εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί, κατά την άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το προσωπκό της Ομάδας, βάζοντας στην άκρη σπίτια, οικογένειες, υποχρεώσεις, έμεινε πέντε ολόκληρες μέρες σ’ αυτό το μέτωπο του αγώνα γιά τη διάσωση ενός από τους τελευταίους «πνεύμονες» της Αττικής, όπως είναι αυτός του Αγίου Στεφάνου και της γύρω περιοχής.

Το αίσθημα ευθύνης και η ανιδιοτέλεια, μαζί με τον επαγγελματισμό και την κορυφαία εκπαίδευση, είναι το κλειδί της επιτυχίας στο έργο της Ομάδας Αμεσης Επέμβασης Βύρωνα

Ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας, τον Δήμαρχο Διονύσου κύριο Ιωάννη Καλαφατέλη και τον επικεφαλή της  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου κύριο Κυριάκο Κοντάκη, γιά την τιμή που μας έκαναν.

http://www.dionysos.gr/sites/default/files/P1040546.JPG

Ο Δήμαρχος Διονύσου, κ. Ιωάννης Καλαφατέλης με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου. Φωτό: Δήμος Διονύσου

Be Sociable, Share!