«Πρώιμη» πυρκαγιά στα Κρέστενα

Πυρκαγιά στο Κάτω Σαμικό

Κρέστενα: Χειμερινή πυρκαγιά στο Κάτω Σαμικό (video)Ακόμα δεν ήρθε καλά καλά η άνοιξη και σε τουλάχιστον δύο εστίες έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή του Κάτω Σαμικού στην Κρέστενα περίπου από τις έξι το απόγευμα. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν ευρύτερα στην περιοχή, έλαβε διαστάσεις. Στο σημείο έσπευσαν σύντομα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου έως και αυτή την ώρα πραγματοποιούν κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Κάτοικοι κάνουν λόγω για δύο διαφορετικές φωτιές η πρώτη στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, αλλά είναι πολύ πιθανό από την πρώτη καύτρες λόγω των ισχυρών ανέμων να προκάλεσαν και τη δεύτερη σε κοντινή απόσταση και κάτω από την εθνική οδό.

Όπως τόνισε στο ilialive.gr ο αδερφός του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Σαμικού κ. Κουής, η μεγαλύτερη από τις δύο εστίες βρίσκεται μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σήμερα αγρόκτημα με ξερά καλάμια  και δέντρα.

Η φωτιά έφτασε προς στιγμήν δίπλα στα σπίτια του χωριού, όμως ευτυχώς με την επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσοβήθηκε ο κίνδυνος.

Να σημειώσουμε πως από το πρωί του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αντιμετωπίσει αρκετά μικρότερα περιστατικά πυρκαγιών σε διάφορα σημεία του νομού.

Πηγή : ilialive.gr

Be Sociable, Share!