Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου γιά τους Εθελοντές Δασοπροστασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολούθησαν σεμινάρια από Καναδούς δασοπυροσβέστες

Οι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας του Υμηττού έχουν πρόσβαση από το 2011, μετά από διαμεσολάβηση του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), σε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από ειδικούς εκπαιδευτές.

Επιβεβαιώνοντας τη σημασία που αποδίδει στους εθελοντές δασοπροστασίας και στην εκπαίδευσή τους, το Πυροσβεστικό Σώμα τους κάλεσε να παρακολουθήσουν στις εγκαταστάσεις του, σεμινάρια δασοπυρόσβεσης από στελέχη της Υπηρεσίας Δασοπυρόσβεσης της Βρετανικής Κολομβίας Καναδά (Fire Control Forest Service – British Columbia) στις 19 Απριλίου.

Όπως επισήμανε ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και διερμηνέας, «Oι δασικές καναδικές υπηρεσίες έχουν αρμοδιότητες δασοπυρόσβεσης αλλά διαφορετική προσέγγιση από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα.. Χαρακτηριστική είναι η σημασία που αποδίδουν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Στόχος του σεμιναρίου είναι να αξιοποιηθούν γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα».

Στα σεμινάρια που τέθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος και του Διοικητή Υποστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, τα μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας Βύρωνα, Καισαριανής, Χολαργού-Παπάγου, Βάρης, Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒ/ΑΤΥ) και Παιανίας καθώς και στελέχη του ΣΠΑΥ.

Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ

      Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)

Τηλ: 210.7650413

Φαξ: 210-7650414

E-mail: press@spay.gr

Οι εθελοντές στην αμφιθεατρική αίθουσα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

 

Οι εκπαιδευόμενοι εθελοντές με τους Καναδούς δασοπυροσβέστες.

Be Sociable, Share!