Καίγεται η Βρετανία

Η ξηρασία προκάλεσε πολλές πυρκαγιές στη Βρετανία με αποτέλεσμα εκατοντάδες πυροσβέστες να έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες.

Εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονταν σήμερα στη Βρετανία  εναντίον των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε δάση και σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση οι οποίες προκλήθηκαν εξαιτίας της πρωτοφανούς ξηρασίας που σημειώθηκε στη χώρα τον Απρίλιο, ενώ ενισχύονται και από τους ανέμους, μία κατάσταση μάλλον ασυνήθιστη σε μία χώρα που είναι γνωστή για το υγρό κλίμα της.

 

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη Σκοτία, την Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία όπου εκατοντάδες εκτάρια περιοχών με χαμηλή βλάστηση έχουν καεί. Πυροσβέστες κλήθηκαν ακόμη και στη βασιλική κατοικία στο Μπαλμόραλ της Σκοτίας.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν σήμερα ασυνήθιστες για τη Βρετανία εικόνες που δείχνουν μεγάλες περιοχές καλυμμένες από καπνό και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές.

 

Τον Απρίλιο έπληξε τη χώρα πρωτοφανές κύμα ζέστης με τις θερμοκρασίες να είναι συχνά τρεις με πέντε βαθμούς πάνω από το κανονικό για την εποχή.

Επειτα από τον Μάρτιο, που ήταν ήδη ξηρός, μόλις το 21% των αναμενόμενων για την εποχή βροχών έπεσαν τον περασμένο μήνα στην Αγγλία και την Ουαλία, που έχουν να δουν τόσο ζεστό Απρίλιο εδώ και 350 χρόνια.

 

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες δεν αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις πριν από την Πέμπτη ή ακόμη και το Σαββατοκύριακο στην κεντρική και ανατολική Αγγλία.

Περίπου 150 πυροσβέστες εστάλησαν χθες Τρίτη στην κομιτεία του Μπέρκσαϊρ, στη νότια Αγγλία, για να σβήσουν πολλές εστίες πυρκαγιάς, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους προσπαθούσαν να περιορίσουν τις πυρκαγιές στο Λάνκασαϊρ, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Στα Χάιλαντς της Σκοτίας δύο δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο εξακολουθούν να μαίνονται.

 

Στη Βόρεια Ιρλανδία εκατοντάδες εκτάρια καταστράφηκαν, ενώ οι φλόγες απείλησαν κατοικίες και κοπάδια ζώων κτηνοτροφίας στις κομητείες Ντάουν, Αρμα και Τάιρον, ενώ έρευνες έχει ξεκινήσει η αστυνομία μετά τις μαρτυρίες κατοίκων ότι είδαν έναν άνδρα που κρατούσε ένα μπουκάλι με βενζίνη κοντά σε ένα από τα δάση και δύο νεαρούς που έβαζαν φωτιές.

Πηγή: News247.gr

Be Sociable, Share!