Σποροφύτευση στην Αιξωνή Γλυφάδας

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΑΥ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Εθελοντές στη σποροφύτευση της Αιξωνής Γλυφάδας

Εθελοντές στη σποροφύτευση της Αιξωνής Γλυφάδας

Σποροφύτευση στην Αιξωνή Γλυφάδας στις 19 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Γλυφάδας και το Σύλλογο «Ώρα για Δράση».

Οι εθελοντές ανέλαβαν να προστατεύουν και να ποτίσουν τα νεόφυτα για την ερχόμενη περίοδο. Στην επιτυχημένη διοργάνωση συμμετείχαν εθελοντές δασοπροστασίας άλλων Δήμων-μελών του ΣΠΑΥ καθώς και δεκάδες πολίτες.

Οι προβλαστημένες βελανιδιές αποτέλεσαν το κυριότερο είδος που φύτευσαν οι εθελοντές παράλληλα με άλλα ενδημικά φυτά του Υμηττού, όπως κουτσουπιές και χαρουπιές. Τις εργασίες παρακολούθησε εκπρόσωπος του ΣΠΑΥ.

Κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πυροφυλάκειο Γλυφάδας, στις 17 Νοεμβρίου, όπου και συζητήθηκε το σχέδιο δράσης. Τα στελέχη του ΣΠΑΥ ενημέρωσαν τους εθελοντές για τις μεθόδους σποροφύτευσης όπως την ελεύθερη σπορά και τους εναλλακτικούς τρόπους προετοιμασίας των προβλαστημένων σπόρων.

Η συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία να παρουσιαστούν ευρύτερα οι δράσεις του Συνδέσμου στον Υμηττό. Ειδικότερα, ο διευθυντής του ΣΠΑΥ έκανε αναφορά στην έρευνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με ευρωπαίους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE 08/ΝAT/GR/539 – AMIBIO (Αυτόματη Παρακολούθηση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστικών μέσων).

Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ

Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)

Τηλ: 210.7650413

Φαξ: 210-7650414

E-mail: press@spay.gr


Be Sociable, Share!