Δύο νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Μετά τη Χίο και η Ικαρία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με προβλήματα να έχουν δημιουργηθεί επίσης στη Μυτιλήνη, τη Λακωνία και τη Ζάκυνθο από τη χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ανατολικό Αιγαίο.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Στη Χίο ένας 62χρονος έχασε τη ζωή του στο χωριό Ολύμποι όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε και ανετράπη από τα ορμητικά νερά. Ένα νεκρό άφησε πίσω της η κακοκαιρία και στην Ικαρία. όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, ένας 34χρονος άνδρας καταπλακώθηκε από τα ερείπια του σπιτιού του και σκοτώθηκε.

Στην Ικαρία ένας 34χρονος έχασε τη ζωή του όταν ο χείμαρρος παρέσυρε το σπίτι του. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας έμενε έξω από το χωριό Aμάλο του δημοτικού διαμερίσματος Καρκιναγρίου καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια. Τον 34χρονο εντόπισε ένας εποχικός πυροσβέστης που κατόρθωσε να προσεγγίσει το σημείο. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ανάσυρσής του, καθώς το σημείο είναι δυσπρόσιτο.

Επίσης ελαφρά τραυματίστηκαν ένας πυροσβέστης και μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απεγκλωβισμού της δεύτερης, το αυτοκίνητο της οποίας είχε παρασυρθεί. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για πλημμύρες και χρειάστηκε να επέμβει σε έξι περιπτώσεις για σώσει ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα οχήματά τους.

34xronow επιχείρηση ανάσυρσης συντριμμια σπιτιου παρασύρθηκε από χείρμαρρο στο χωριό Αμαλο δδ Καρκιναγρίου κοπέλα εποχικός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το μεσημέρι η Ικαρία με απόφαση του νομάρχη Σάμου κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος των δημάρχων του νησιού προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το έγγραφο των δημάρχων η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού ολόκληροι οικισμοί έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, επιχειρήσεις καθώς και το οδικό δίκτυο που σε πολλά σημεία του είναι χωμάτινο.

Με εντολή του επάρχου δεν έγιναν μεταφορές των μαθητών, ενώ από το πρωί μηχανήματα ιδιωτών, του επαρχείου και του στρατού προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο και να επικοινωνήσουν με τα απομακρυσμένα χωριά. Οχήματα της Νομαρχίας μεταφέρονται από το νησί της Σάμου στην Ικαρία για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Στη Μυτιλήνη η πυροσβεστική απεγκλώβισε δέκα άτομα που είχαν παγιδευτεί μέσα σε οχήματα, ενώ συνολικά έγιναν 312 κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα. Μέχρι σήμερα το πρωί τα συνεργεία είχαν αντλήσει τα νερά από 80 πλημμυρισμένα σπίτια και οι εργασίες συνεχίζονται.

Στη Ζάκυνθο οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν δέντρα καταπλακώνοντας τρία αυτοκίνητα και κλείνοντας δρόμους στο νησί. Πέντε κλήσεις για πλημμύρες δέχτηκε η πυροσβεστική στη Σύρο, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Λακωνία.

Πηγή : Ελευθεροτυπία

Be Sociable, Share!