Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι!!!


To έσωσαν σπάζοντας τσιμεντένιο αγωγό

Το περιστατικό συνέβη στις 13 Αυγούστου 2010 στο θέρετρο του Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα, μέσα στη Ναυτική Βάση του Νότιου Ευβοϊκού. Τα ουρλιαχτά του παγιδευμένου ζώου ακούγονταν δυνατά και τράνταζαν το έδαφος, από τα βάθη του οποίου ερχόταν η φωνή του…

Ο σκυλάκος, προφανώς αναζητώντας δροσιά, χώθηκε μέσα σε έναν πολύ στενό αγωγό όμβριων υδάτων και στη συνέχεια, όταν αισθάνθηκε ότι δεν οδηγούνταν πουθενά, πανικόβλητο προχωρούσε προς τα εμπρός αναζητώντας έξοδο όμως επί της ουσίας χωνόταν ολοένα και πιο βαθιά στο τούνελ.

Το ζώο προχωρούσε μέσα στον λαβύρινθο του αγωγού, του οποίου τα τσιμεντένια τοιχώματα είχαν περίπου ένα μέτρο πάχος!

Αρχικά, η διοίκηση της Ναυτικής Βάσης και οι άνδρες που υπηρετούν εκεί προσπάθησαν να βρουν μια δίοδο για να προσεγγίσουν τον σκύλο.

Μετά από προσπάθειες τεσσάρων ωρών, οι οποίες απέβησαν άκαρπες, το μόνο που είχαν καταφέρει ήταν να ανοίξουν μια τρύπα στο σημείο που βρισκόταν το ζώο μέσα στο συμπαγές μπετόν, προκειμένου ο σκύλος να αναπνέει.

Καθώς δεν μπορούσαν να το προσεγγίσουν από πουθενά, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δύο κλιμάκια της έφτασαν επί τόπου. Προσπάθησαν αλλά μάταια. Έτσι κλήθηκε η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, η γνωστή Ε.Μ.Α.Κ., για να βοηθήσει.

Μετά από προσπάθειες, που κράτησαν 24 ώρες, οι άνδρες της Π.Υ. και της Ε.Μ.Α.Κ.,  χωρίς να σταματήσουν καθόλου, κατάφεραν να βγάλουν το ζώο ζωντανό και να του χαρίσουν ξανά τη ζωή.

Η ζωή του ήταν καταδικασμένη και ο βάρβαρος θάνατος καραδοκούσε, όμως η ανθρωπιά και η φιλευσπλαχνία εκείνων που συνέδραμαν για τη σωτηρία του το έσωσαν.

Στους άνδρες του Ναυτικού, της Πυροσβεστικής και της Ε.Μ.Α.Κ. αξίζουν συγχαρητήρια. Τέτοια ευαισθησία για τη σωτηρία ενός ζώου σπάνια συναντάς στην Ελλάδα!

Μετά από 24 ώρες κατάφεραν να βγάλουν τον σκύλο στην επιφάνεια

Μετά από 24 ώρες κατάφεραν να βγάλουν τον σκύλο στην επιφάνεια

Πηγή: Zougla.gr

Be Sociable, Share!