Δύσκολες μέρες….

Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη περίοδο για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στην χώρα και των ανέμων που κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες θα δυναμώσουν. Μη ξεχνάμε πως η αμέλεια είναι η Νο1 διαπιστωμένη αιτία πυρκαγιάς. Το πέταμα ενός αναμμένου τσιγάρου μπορεί να φέρει την καταστροφή.

Οι πολίτες / εκδρομείς να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως  ανεξέλεγκτες ψησταριές, ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί πυρκαγιά πρέπει να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον  αριθμό κλήσης 199. ή ακόμα κι αν δεν έχει σήμα στο κινητό του, στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, χωρίς χρέωση, και να αναφέρει -αν μπορεί-  σε  ποιά περιοχή βλέπει τη φωτιά,  τι καίγεται, αν έχει δυνατό αέρα, αν υπάρχουν σπίτια που κινδυνεύουν, πόσο μακριά είναι απ’ τη φωτιά και γενικά, όποια χρήσιμη πληροφορία μπορεί να δώσει.

Be Sociable, Share!