ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Με τη συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παπάγου και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Βύρωνα πραγματοποιήθηκε σήμερα, η δεντροφύτευση που διοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με τη χορηγία της Εμπορικής Τράπεζας. Η σημερινή εκδήλωση δεντροφύτευσης επισφράγισε ένα πρόγραμμα αναδάσωσης 1.100 στρεμμάτων καμένης έκτασης στον Υμηττό που χρηματοδοτεί η τράπεζα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με εγκεκριμένες μελέτες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ανδρέας Ανδρεόπουλος, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής Γιούλα Μαλισόβα, οι Δήμαρχοι Παπάγου Βασίλης Ξύδης, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου, Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος και Κερατέας Σταύρος Ιατρού, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας Alain Strub και ο Διευθυντής του ΣΠΑΥ Βασίλης Νομικός.

Ο κ. Strub, ο οποίος έλαβε τιμητική πλακέτα από το ΥΠΕΚΑ, δήλωσε σχετικά: «Η Εμπορική Τράπεζα διαθέτει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και διακρίνεται για την περιβαλλοντική της ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη κοινωνικών σκοπών. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια αυτό το έργο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας παρέδωσε ένα πυροσβεστικό όχημα 4Χ4 στο Δήμαρχο Κερατέας, στο πλαίσιο ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπεγράφη με την ΚΕΔΚΕ για την παροχή ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού πρόληψης πυρκαγιών σε πληγέντες ΟΤΑ.

Από αριστερά: ο Δήμαρχος Κερατέας Σ. Ιατρού, ο Δήμαρχος Χολαργού Δ. Νικολάου, ο Αντιπρόεδρος της Εμπορικής A. Strub, ο Γ. Γ. Περιβάλλοντος Α. Ανδρεόπουλος, ο Δήμαρχος Παπάγου Β. Ξύδης, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Γιαννακόπουλος, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής Γ. Μαλισόβα και ο Διευθυντής του ΣΠΑΥ Β. Νομικός στο χώρο της αναδάσωσης.

Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Παπάγου συμμετέχουν στη δεντροφύτευση υπό την καθοδήγηση των εθελοντών δασοπροστασίας.

ΑΠΟ SITE  www.spay.gr

Be Sociable, Share!